Bun venit la Scoala Superioara de Aviatie Civila

Welcome to Romanian Aviation Academy

Curs teoretic Flight Examiner (FE) - Martie 2015

Curs PPL(A) - FEBRUARIE 2015

Curs Formare Initiala Insotitori Bord - FEBRUARIE 2015

Perioada de inscriere se prelungeste pana la data de 06.03.2015

Examenul la limba Engleza se va desfasura intre 09.03.2015 si 10.03.2015. Noua data de incepere a cursului va fi 16.03.2015.


Incepand cu data de 09.01.2014, in fiecare zi de JOI pana la finalul anului 2015, Scoala Superioara de Aviatie Civila organizeaza cursul de reconfirmare pentru prelungirea valabilitatii certificatului general de operator (Radiotelefonie). Inscrieri cu minimum 10 zile lucratoare inainte de data pentru care cursantul opteaza. Scoala isi rezerva dreptul de a nu organiza instruirea pentru un numar mai mic de 5 cursanti/serie (cei inscrisi sunt automat reprogramati pentru saptamana urmatoare, samd).

Noi reglementari (UE) intra in vigoare in data de 08.04.2013. Vezi sub-pagina Air Law Environment (bara din stanga) ref la pagina de web a AESA (EASA).

EVIDENTA ZBOR

Programare zbor Baneasa

Datorita diferitor situatii operationale planificarea la zbor se poate schimba in cursul unui saptamani. Elevii programati la zbor/simulator sunt rugati sa consulte zilnic planificarea.

FORMULAR DE RAPORTARE VOLUNTARA (VOLUNTARY REPORT FORM)

Informatii referitoare la PROGRAMUL AEROTAXI CU ELICOPTERELE EC120B se pot obtine la tel 021.232.1101 int 118, 0372.753.548 (Vodafone) sau info@aviationacademy.ro

The site is still under construction, but due to popular demand we decided that it should go live and be filled-in on the fly. Please subscribe to the feed in order to be up-to-date. Any addition or modification to the site will be announced.

PROGAMUL DE INSTRUIRE SAPTAMANAL (POS)

Cursantii pot descarca programul saptamanii curente de la link-ul de mai jos. Programele pe saptamani (retroactiv) se pot descarca de la link-ul corespunzator din zona din dreapta a acestei pagini (Program saptamanal de instruire) sau din arhiva anilor precedenti (zona din stanga a paginii).

Actual Schedule - Programul orar saptamanal

Reguli generale de inscriere la cursuri:

Fiecare cursant va depune la departamentul “Registratura” SSAvC (parter, sediul central) un dosar cuprinzand:
 • Nume, prenume cursant
 • Denumirea cursului solicitat
 • CNP cursant
 • Telefon/gsm cursant
 • Adresa de email cursant
 • Formularul “Cerere de inscriere” completat (click for download, ext .doc).

Suplimentar, oricarei cereri ii vor fi atasate:

 • Copie CI
 • Copie certificat de nastere
 • Copie diploma bacalaureat (sau de studii superioare, daca e cazul)
 • 4 fotografii tip pasaport (recente, color)
 • (pentru unele cursuri se solicita si un extras de cazier judiciar, in situatia in care se impune accesul in zonele securizate ale unor aeroporturi)
NOTE:
 1. Nu vor fi procesate dosarele care nu cuprind aceste date.
 2. Pentru organizatiile care solicita inscrierea la cursuri, datele de mai sus (cu exceptia formularului, copiilor si a fotografiilor) pot fi transmise sub forma tabelara prin adrese semnate, stampilate si inregistrate. Copiile de tip “xerox” si fotografiile pot fi expediate prin corespondenta postala in perioadele declarate pentru inscrieri.